Konya Milletvekili Baykan Kamu Kaynakları Söz Konusuysa İhtiyaç Duyulan Şey Polemik Değil, Hesap Verebilirliktir...
Konya Milletvekili Baykan: “Kamu kaynakları söz konusuysa ihtiyaç duyulan şey polemik değil, hesap verebilirliktir”AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz aldı. Baykan, CHP’nin son süreçteki açıklama ve çıkışlarını eleştirerek siyasette şeffaflık, hesap verebilirlik ve demokratik olgunluk vurgusu yaptı.
İşte Mehmet Baykan’ın o konuşması:“Siyasetin meselesi yalnızca tartışma değildir. Mesele, siyasetin ahlaki zemini, kamu kaynaklarının korunması ve milletimizin siyaset kurumuna duyduğu güven meselesidir.
Bugünlerde karşımıza çıkan tablo ise sürekli saldırganlaşan bir siyaset dili, her eleştiriyi ‘operasyon’ diye nitelendiren savunmacı bir anlayış ve meseleyi hukuki zeminden çıkarıp kutuplaşmaya taşıma çabasıdır.
Bakınız, ‘En iyi savunma hücumdur’ anlayışı seçim meydanlarında belki işe yarayabilir ancak konu milletin emaneti olan kamu kaynakları ise ihtiyaç duyulan şey saldırı değil açıklık, slogan değil şeffaflık, polemik değil hesap verebilirliktir.
Çünkü hukuk, meydanlarda slogan atarak değil mahkemelerde delillerle işler. Hakikat bağırarak değil açıklayarak ortaya çıkar. Demokratik olgunluk eleştiriye açık olmakla ölçülür.
AK Parti olarak bizim anlayışımız nettir. Türkiye’nin ihtiyacı gerilim değil, güven; kutuplaşma değil, demokratik olgunluk; kişilere bağlı siyaset değil, ilkelere bağlı siyasettir.”