Konya'da yeni evlenen şüpheli çift polisten kaçamadı

28 Mart 2023 15:43

Konya’da suç dosyaları kabarık olan ve yeni evlendiği öğrenilen şüpheli çift, polisin elinden kaçamadı. 2 tane otomobili çalan ve 1 tanesini parçalatan çifti polis ekipleri yüzlerce saatlik kamera görüntülerini izleyerek yakaladı.

Konya'da yeni evlenen şüpheli çift polisten kaçamadı

Konya’nın merkez Karatay ilçesi Karaarslan Üzümcü Mahallesinde bir kişinin arabasının çalındığı ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

YÜZLERCE SAATLİR GÖRÜNTÜ İZLEDİLER

Polis ekipleri, şüphelileri tespit etmek için onlarca güvenlik kamerasından yüzlerce saatlik görüntüleri izledi. Yapılan incelemelerde Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesinde, çalınan araca benzer bir araç görülmesi üzerine ekipler aracın görüldüğü adrese gitti. Bölgede araştırma yapan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, aynı renk ve modelde, plakası farklı olan bir araç buldu.

ARACINI HURDACIYA SATIP PLAKALARINI ÇALDIĞI AYNI MODEL ARACA TAKMIŞ

Araçtan şüphelenen ekipler, araç sahibine ulaşarak yaptıkları şase sorgusunda, aracın çalınan araç olduğu ve plakaların başka bir araca ait olduğu tespit edildi. Suç dosyası kabarık olan şüpheli, kendi aracını hurdacıya sattığını ve aynı modelden olan bu aracı çalıp kendi plakalarını takarak kullandığını itiraf etti.

 

Oto hırsızlık olayını gerçekleştiren ve yeni evlendikleri tespit edilen Celal B. (26 yaşında, 14 suç kaydı) ve Kübra B. (25 yaşında, 5 suç kaydı) polis ekiplerince gözaltına alındı.

konyada-hirsizlik-olayi.jpg

26 Aralık 2022 tarihinde aynı mahallede çalınan ve hala bulunamayan bir aracı da B. çiftinin çaldığını değerlendiren polisler yaptıkları incelemede, aracı çalan kişilerin aynı olduğunu ve aracı sanayide iş yeri olan Yaşar B.’ye (50 yaşında, 19 suç kaydı) satarak parçalattıklarını tespit etti. İş yerine giden ekipler araçtan kalan parçalara da el koydu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Celal B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Kübra B.’nin evden hırsızlık suçundan, hırsızlık eşyası satın almaktan işlem yapılan Yaşar B.’nin kasten yaralama suçundan aranması olduğu tespit edilerek Aranan Şahıslar Büro Amirliği’ne teslim edildi. Kübra B. ve Yaşar B, sevk edildikleri adliyede ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

konyada-hirsizlik-olayi-002.jpg

Çalınan iki araçtan bir tanesi tam ve eksiksiz şekilde diğerinin ise temin edilen parçaları sahiplerine teslim edildi.

Yorumlar (0)
Hava Durumu
+7
°
C
H: +
L: +
Konya
Çarşamba, 04 Aralık
7 Günlük Hava Tahmini
Pe Cu Ct Pz Pt Sa
+ + + + + +10°
-2° -1° + +