Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların dolandırıcılık olaylarından korunması, suçların önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve "ELDENCİ” olarak tabir edilen şüpheliler, telefonla aradıkları bir vatandaşta korku ve panik oluşturdu. Şüpheliler, bu yöntemle vatandaştan 500 bin TL, 38 bin Euro ve 27 bin Dolar aldı.

2 şüpheli Ankara'da yakalandı

Olayın ardından çalışma başlatan Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, titiz incelemeler sonucunda olayı gerçekleştirdiği belirlenen 2 şüphelinin kimliğini tespit etti.

Şüpheliler, aynı gün Ankara'nın Etimesgut ilçesi girişinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Milyonlarca liralık para ele geçirildi

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda; 53 bin 260 Euro, 26 bin 941 Dolar, 492 bin 600 TL olmak üzere toplam 4 milyon 778 bin 700 TL değerinde suça konu para ele geçirildi.

Ele geçirilen paralar, işlemlerin ardından sahibine teslim edildi.

2 şüpheli tutuklandı

Gözaltına alınan 2 şüpheli, gerekli adli işlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçluyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi