TSK nın uçan kaleleri deprem bölgelerine personel ve malzeme indiriyor

8 Şubat 2023 11:45

TSK’nın "uçan kaleleri" deprem bölgelerine personel ve malzeme indiriyor

TSK nın  uçan kaleleri  deprem bölgelerine personel ve malzeme indiriyor
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Depremin ardından Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası ile gelen taleplere yanıt verilirken, bölgeye arama-kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için "Hava Yardım Koridoru" oluşturuldu. Gün boyu deprem bölgesine arama-kurtarma ekipleri ile onların ekipmanları ve yardım malzemeleri taşınırken, faaliyetler gece boyunca devam etti.

350’den fazla sorti destek uçuşu
Bu çerçevede aralarında A400M nakliye uçaklarının da bulunduğu 75 hava aracı ile 350’den fazla sorti destek uçuşu yapıldı. Çalışmalar dahilinde deprem bölgesinden alınan yaralılar da uçaklarla taşındı.
Edinilen bilgiye göre, bunların yanı sıra dün ve bugün hava şartlarının uygun olmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeye personel ve yardım malzemesi nakline katkı sağlamak için aralarında "uçan kale" olarak da nitelendirilen CH-47 tipi helikopterlerin de olduğu genel maksat helikopterleri sevk ediyor.

KKK’ye bağlı 30 helikopter çalışmalara katıldı
Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelere genel maksat helikopterleriyle sürekli olarak personel ve yardım malzemesi taşınıyor. Şu anda Kara Kuvvetleri Komutanlığına (KKK) bağlı 30 helikopter çalışmalara katıldı. Batıdaki birliklerden sevk edilecek helikopterlerle bu sayı daha da artacak.
Öte yandan, afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için görevlendirilen 2 Akıncı TİHA da uçuşlarına devam ediyor.
Etiketler :
Yorumlar (0)
Hava Durumu
+7
°
C
H: +
L: +
Konya
Çarşamba, 04 Aralık
7 Günlük Hava Tahmini
Pe Cu Ct Pz Pt Sa
+ + + + + +10°
-2° -1° + +