Konya’da çözülen 28 yıllık cinayeti FETÖ’cü polis gizlemiş!

21 Eylül 2022 17:19

Konya cinayet polisi tozlu raflarda indirdiği dosyayı ele alarak özel ekip kurdu. Faili meçhul 28 yıllık cinayet gün yüzüne çıkarıldı. 1994 yılında işlenen cinayette 2018 yılında FETÖ’den ihraç olan polisin gizlediği de ortaya çıktı.

Konya’da çözülen 28 yıllık cinayeti FETÖ’cü polis gizlemiş!

1994 yılında Meram İlçesi Alpaslan Mahallesi’nde boş bir arazide 82 yaşındaki Mehmet Ali Atıcı’nıncesedi bulunmuş ve yapılan çalışmalar sonrasında olayın fail ya da failleri tespit edilememişti.



FETÖ’CÜ POLİS CİNAYETİ GİZLEMİŞ

Özellikle son yıllarda yaptığı çalışmalarla birbirinden başarılı operasyonlara imza atan Konya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği Ekipleri operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

 
Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin görüşmelerinde zanlı Ahmet E.’ye korku ve panik içerisinde yıllar önce işlediği cinayetle ilgili itiraflarda bulunduğu, FETÖ’den ihraç Mustafa E.’nin kendisine korkmaması gerektiği ve olayın üzerinden yıllar geçmesi sebebiyle yakalanmasının artık mümkün olmadığı şeklinde telkinde bulunduğu tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince olayın şüphelisi Ahmet E. (53) yakalanarak gözaltına alındı.
 

 
HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ, ÖLDÜRDÜĞÜ VE CESEDİ ATTIĞI YERİ GÖSTERDİ

 
Cinayet Büro ekiplerinin cinayet zanlısıyla yaptığı görüşmede, 1994 yılı Ağustos ayında gece saatlerinde müstakil evlerinin bahçesine giren şahısla tartıştıklarını, 1997 yılında vefat eden babası ile birlikte şahsı darp ettiklerini ve sonrasında 3 tekerlekli motosiklete şahsı bindirip boş bir araziye attıklarını itiraf etti.
 
Cinayet zanlısı olan Ahmet E’ye Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Suçu Soruşturma Savcısı ve Avukatların katılımıyla şahsı öldürdüğü ve cesedini attığı yerde yer gösterme işlemi yaptırıldı.

28 YIL SONRA ÇÖZÜLDÜ

Cinayet zanlısı Ahmet E. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. FETÖ Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan polislikten ihraç olan Mustafa E.’ye ise “Suçu Bildirmeme” (TCK 278 Maddesince) şüpheli sıfatıyla adli işlem yapıldı.
 
Yorumlar (0)
Hava Durumu
+7
°
C
H: +
L: +
Konya
Çarşamba, 04 Aralık
7 Günlük Hava Tahmini
Pe Cu Ct Pz Pt Sa
+ + + + + +10°
-2° -1° + +