Kepçe kulak estetiği ilkokula başlamadan önce yapılmalı

10 Ekim 2022 09:07

“Kepçe kulak” estetiği ilkokula başlamadan önce yapılmalı

 Kepçe kulak  estetiği ilkokula başlamadan önce yapılmalı
Kulak kepçesinin ayrık olması veya kulak kıkırdaklarının gelişimsel bozukluğuna bağlı olarak oluşan “kepçe kulak” görüntüsünün ameliyatla düzeltilebileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Çaypınar Eser, operasyonun ilkokula başlamadan önce yapılmasını önerdi.
Vücudun genel işleyişinde bir problem oluşturmayıp, estetik ve psikolojik açıdan rahatsızlık oluşturan “kepçe kulak” görüntüsü, modern tıbbın gelişmesiyle operasyon imkânı sağlıyor. Yaygın olarak görülen bu problemin özellikle okul çağındaki çocuklarda psikolojik rahatsızlıklara yol açtığını ifade eden İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Çaypınar Eser, “kepçe kulak” estetiğinin memnuniyet oranı yüksek bir ameliyat olduğunu belirtti.
“Dikişle şekillendirmeyi öneriyorum”
Okul çağındaki çocuklarda görsel olarak rahatsızlık veren ve psikolojiyi olumsuz yönde etkileyen kepçe kulak görüntüsü, hem çocuklarda hem yetişkinlerde öz güven eksikliğine yol açıyor. Birçok kişi ve ebeveyn, modern tıbbın imkânlarından yararlanarak estetik operasyonlara başvuruyor. Psikolojik problemler ve öz güven eksikliğinin önüne geçebilmek için kepçe kulak estetiğinin ilkokuldan önce yapılmasını öneren KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Çaypınar Eser, “Operasyon iki şekilde, kıkırdak parçası çıkartarak veya kıkırdak parçası çıkarmadan yalnızca dikişle şekillendirme ile yapılıyor. Her iki teknik de başarılı olmakla birlikte, kulak kepçesinden kıkırdak çıkarmak zaman zaman komplikasyonlara sebep olduğu için daha çok dikişle şekillendirmeyi öneriyorum.” şeklinde konuştu.
“Gece yatarken tenisçi bandı takılması gerekir”
Dikişler ve kesi kulak arkasında kaldığı için herhangi estetik bir bozukluğa sebep olmadığını belirten Dr. Çaypınar, 7-10 gün arası kulak sargısı yapıldığını ifade etti. Çaypınar, sözlerine şöyle devam etti:
“İlk 2-3 ay, yapılan cerrahiyi korumak adına gece yatarken tenisçi bandı takılması gerekir. Operasyon, tek kulak için yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir. Lokal anestezi ile hastayı uyutmadan, yalnızca kulak uyuşturularak yapılabilen bir ameliyattır.” dedi.
Etiketler :
Yorumlar (0)
Hava Durumu
+7
°
C
H: +
L: +
Konya
Çarşamba, 04 Aralık
7 Günlük Hava Tahmini
Pe Cu Ct Pz Pt Sa
+ + + + + +10°
-2° -1° + +