Olay, Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi Aziziye Caddesi üzerindeki bir döner restoranda meydana geldi. Ailesiyle birlikte yemek yiyen bir kadının nefes borusuna, yediği dönerden kopan ekmek parçası kaçtı. Bir anda nefessiz kalan ve boğulma tehlikesi geçiren kadının yardımına çığlıkları duyan çevrendekiler koştu.
Hırsızlık Takibindeki Polis Hayat Kurtardı
O sırada bölgede daha önce yaşanan bir hırsızlık olayıyla ilgili güvenlik kamerası incelemesi yapan Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Musa Akay (35), küçük kızın "Annemin boğazına cisim kaçtı" feryadını duyarak hemen kadının yanına intikal etti.
İlk Yardım Eğitimi Hayat Ufku Oldu
Kadının nefes alamadığını fark eden polis memuru, emniyet teşkilatı bünyesinde aldığı ilk yardım derslerini hatırlayarak saniyeler içinde Heimlich manevrası uyguladı. Başarılı müdahalenin ardından tıkanmaya neden olan parça çıkarıldı ve kadın yeniden rahatça nefes almaya başladı.
"Sadece Suçlunun Karşısında Değil, Vatandaşın Yanındayız"
Dehşet anlarının güvenlik kamerasına yansıdığı olay sonrası konuşan kahraman polis Musa Akay, teşkilatın aldığı eğitimlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Emniyet bünyesinde daha önce ilk yardım kursu almıştık. Bilgi ve birikimimizle vatandaşımıza zamanında yardımcı olduk. Emniyet teşkilatı olarak sadece suçlunun karşısında değil, her türlü zor anında yardıma muhtaç vatandaşımızın yanındayız."
Kaynak: İHA




