Akdağmadeni Türk Kızılay personeline hafif arama kurtarma eğitimi verildi

27 Aralık 2023 11:29

Akdağmadeni Türk Kızılay personeline hafif arama kurtarma eğitimi verildi

Akdağmadeni Türk Kızılay personeline hafif arama kurtarma eğitimi verildi
Yozgat AFAD İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Akdağmadeni Türk Kızılay Şube Başkanlığında ki personellere yönelik hafif arama kurtarma eğitimi verildi.

Yozgat AFAD İl Müdürlüğü ekiplerince 5 gün boyunca süren hafif arama kurtarma eğitimlerinde Akdağmadeni Türk Kızılay Şube Başkanlığı personellerine yangın tüpü kullanımı ve kurtarma aracı ile araca ait tüm ekipmanlar tanıtılırken, yüksekten emniyetli iniş ve çıkış eğitimden çadır kurulumuna kadar birçok eğitim uygulamalı ve teorik olarak anlatıldı.

"5 gün boyunca gerek teorik gerek sahada uygulamalı olarak eğitimler düzenlendi"

Eğitim sonunda açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Akdağmadeni Şube Başkanı Murat Kocagül, “Ülkemiz bir deprem ülkesi biz de Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde görevli kurumlar ve kuruluşlar olarak afetlere hazırlıklı olmamız gerektiğini biliyoruz. Bu sebeple Yozgat AFAD İl Müdürlüğümüz ile görüşerek yönetim kurulu üyelerimiz, personellerimiz ve gönüllülerimize hafif arama kurtarma eğitimi verilmesini sağladık. 5 gün boyunca gerek teorik gerek sahada uygulamalı olarak eğitimler düzenlendi. Yapılan bu eğitimlerin devamında hafif arama kurtarma olarak akredite başvurusunda bulunacağız. Bir afet anında kurum ve kuruluşlar olarak gönüllüler olarak afete ne kadar hazırlıklı ve donanımlı olabilirsek yaşanan afetin kötü etkileri bir o kadar çabuk düzeltilir. Bu düşünceyle hepimizin afetlere hazırlıklı olmamız ve olabildiğince eğitimli olmamız gerekiyor. Bizler Türk Kızılay olarak her türlü afete hazır ve donanımlı olmaya ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Etiketler :
Yorumlar (0)
Hava Durumu
+7
°
C
H: +
L: +
Konya
Çarşamba, 04 Aralık
7 Günlük Hava Tahmini
Pe Cu Ct Pz Pt Sa
+ + + + + +10°
-2° -1° + +