Üniversite Toki Yolu



Üniversite Toki Yolu
5  Ekim  2010  Salı

Üniversite TOKİ yolu ve Rixos girişi


Yine sizlerden gelen iki sorun. Ama hiç yolum olmasa da zaman zaman benim de kullandığım ve vatandaşın nasıl bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldığını gördüğüm bu konuyu kamuoyu ile paylaşarak bugünkü yazımıza başlamak istiyorum. Biraz geç de olsa mevcut durumu ile üniversite TOKİ çevresi ile gerçekten şehrin girişine ve oturanlarına zevk vermeye başladı. Ne varki iki hafta önce benim de bire bir yaşadığım konu bir okurumuzun artık bıktıran(!) şikâyeti ile birleşince kendimizi durumu yetkililere iletme görevini üstlenmiş kabul ettik. (Yolun son durumunu bilmiyorum ama inşallah bugünlerde tamamlanmıştır diye ümit ediyorum.)  Bakın okurumuz ne diyor;

“Merhaba Uğur Abi;

Günaydın diyerek girişimi yapacağım. Senin köşe yazılarını her gün takip eden biri olarak bugün yaşadığım bir şeyleri sana aktarmak istedim. (Sorun yazarak çözülmüyor ama sinirimizi bir şekilde hafifletmek için konuyu seninle paylaşmak istedim.)

Abi, sabah Selçuk Üniversitesi TOKİ konutlarından işime gelmek için yola çıktım. Görsen bir trafik var o tek şeritli yolda. Hayırdır inşallah dedim. Haliyle benimle işe, okula gitmek için yola çıkan onca insan. TOKİ girişi olan yol kapalıymış ve yönlendirme yok. (Büyükşehir Belediyesi alt yapı çalışmasında.) Herkes nasıl çıkacağını bulma derdine düşmüş. Tam o sırada çalışan işçilerin yanından camı açık geçiyordum ki kendi araların konuşarak “Ne salak adamlar yol kapalı hala buraya geliyorlar” gibi bir laf işittim. Adama sinirle laf atacağım ama arabadan çıkamıyorum. Sonuç olarak 1350 metre gideceğim mesafe ve 3 dakikalık yol oldu mu sana 6 km ve 20 dakikalık azap yolu. Ama inan onca insan sinir küpü olmuştu. Her şey bir yana ‘bir iki günlük bir işkence sonra rahatlayacağız’ diye insan kendini avutuyor ama adamın dediği ve üstüne üstlük belediye adına çalışıyor. Bu arada ana yoldan otele giriş yolu da kapatmışlar. Çıkış için otobüsler üniversite yolunu kullanıyor’…

 


Üniversite TOKİ’nin bulunduğu yer şehrin bir giriş noktası olarak son derece önemli ve siyasi düşündüğümüz zamanda stratejik bir güzergâh. Allah için belediyelerimizde bunun bilinci ne gerekiyorsa yapıyorlar. Elbette bazı çalışmalar çok geç oluyor. Bunun için zaman kayboluyor maddi manevi sıkıntılar yaşanıyor hatta insanların canına bile mal oluyor. Vatandaş adına yöneticilerimizden ricamız projeleri çalışmaları biraz da süratli yapmak zamanı değerli kullanmak.

İşte aynı güzergâhtan gelen ve yazabilmek için epeydir de beklettiğimiz bir başka konu ise Rixos Otel girişi. Münafıklara ve fesatlara laf söyletmemek için hemen belirtelim. Ne bu otelin avukatıyım ne de müdavimi. Allah için en son olarak aylar önce Satranç Federasyonu’nun ligler şampiyonası için gitmiştim. Ama Konya’mız için mevcut otellerin gelişmesi, hatta korunması kadar daha en az üç-beş beş yıldızlı otelden, yeni modern butik otellere ihtiyacımız olduğunun da bilinci içerisindeyim.

İşte bu yüzden de belki üzerime vazife olmayan bir işyeri için bu işyerinin belediye tarafından yıllardır nasıl mağdur edildiğini köşemize taşıyacağız. Bu otel Konya girişinde görkemli heybetli şekilde duruyor. Ama farkında mısınız bu otelin yoldan bir türlü girişi olmuyor. Vakti zamanında otel yöneticileri böyle bir sıkıntıları olduğunu bize de dile getirmişler ama verilen sözlerin bir türlü yerine getirilemediğini de kulağımıza fısıldamışlardı. Hatta yol bir türlü ihale edilemediği için de yetkililerin kibarca özür dilediklerini de bize çıtlatmışlardı. Gel zaman git zaman bir tali yol oluşturulup giriş formülü bulunmuştu. Bu da tahminen iki yıl öncesi idi. Yine dönemin otel yöneticilerinden gelen bilgilere göre belediye yetkililerimiz sorunun aşılabilmesi için “Yönlendirmelerinizi koyun ben izin veriyorum” dahi demişler.

(Bu cümle de dedikodu ya da bir iddia da olabilir Ancak bize böyle aktarılmıştı.) Ne varki zaman tünelinde(!) yapılan yönlendirmelere zabıtanın tutanak tutarak cezai işlem uygulanacağı ve bu yönlendirmelerin kaldırılması uyarısında bulunmuşlar. Üstüne üstlük bu izni yetkililer vermemiş gibi çevre düzenleme şekline göre estetiği bozuyormuş iddiaları gündeme gelmiş. Buraya kadar her şey tamam değil mi? O zaman bu otel her şeyi ile  yüzde 100 yasal ise ve de çalışıyor ise bir yolunun olmaması kadar da acı gerçek ne kadar yasaldır diye insanın kafası karışıyor doğrusu. Şimdi aynı güzergâhta bir de yeni üniversitemizin olduğunu bu ikinci üniversitenin öğrencisinden öğretim üyesine bu yolu kullanmak zorunda olduklarını düşünürsek gerisini artık siz düşünün diyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Eleştiriden korkarsan bir şey söyleme, bir şey yapma, bir şey olma…
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Yol çalışması olmadığı halde ‘çalışma var’ diyerek
yol kapatmadığımız zaman ADAM oluruz.

11254 kez okunmuştur. Sayfayı Yazdır


Yazarın Diğer Yazıları
Rektör Süleyman
Bir Kerecikten Bir Şeycik Olmaz
Bunlar Mangal Kömürü Dumanı
Sema
Mevlana Filmi!
Konya’nın Temiz ve Kirlisi
Konyalı’nın Uçak Şansızlığı
Mhp
Yol ve Okul...
Türk Olmak!
Miras...
Eğitim İşığı
Mhp...
Hükümet Meydanı’nın Arka Yüzü
Sgk...
Anlamlı Bir Hikâye
Beklerim
Öğretmeni Bile Ağlatan Zihniyet
Özkan Öksüz...
Mutlu Ailenin Sırrı...






KÖŞE YAZARLARI

ÜYELİK SİSTEMİ
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum | Üye Ol

GÜNDEMDE ÖNE ÇIKANLAR

HAFTALIK ÇOK OKUNANLAR

Mayıs2012 Haberleri
  Pz  Pzt  Sa  Ça  Pe  Cu  Cmt  
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Sitemizde Aktif

kişi gezmektedir.


Konya Haber 42 © 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. / KONYA
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Rss Akışı