Farabi Hastanesi 1 Yaşında...!
2  Ağustos  2010  Pazartesi tarihinde eklenmiştir.

13884 kez okunmuştur.
Sayfayı Yazdır
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder




Paylaş

FriendFeed'de bana abone ol

Farabi Hastanesi 1 Yaşında...!

Konya’nın gözde hastanelerinden Farabi Hastanesi 1. yılını halka açık geleneksel Konya pilavıyla kutladı. Farabi Hastanesi kurucularından Prof. Dr. Cevat Özpınar, Farabi Hastanesi’nin kurulma amacının insanların en temel hakkı olan yaşama hakkını layıkıyla koruyabilmek ve kollamak olduğunu ifade etti. Yurt dışından hasta transferi yaptıklarını kaydeden Özpınar, dünyanın birçok ülkesinde hastanelerinin adını duyurduklarını belirtti.

1 YILDA 230 BİN TEDAVİ
Hastanelerinin kurulduğu günden bu yana 230 bin hastanın tedavisinin yapıldığını söyleyen Prof. Özpınar, bu durumun kendilerine gurur verdiğini kaydetti. Farabi Hastanesi’ne sadece Konya içinden ve ilçelerinden talep olmadığını çevre iller ve ilçelerinden de yoğun bir talebin olduğunu ifade eden Özpınar, Konyalı vatandaşların Konya dışındaki hastanelere gitmemeleri gerektiğini belirtti.

Özpınar, “Açık kalpten katarakta, prostattan beyin ameliyatlarına kadar tıp literatüründe geçen 100 ameliyatın 95’ini gerçekleştiriyoruz. Geçmişte Konyalılar, ameliyat olmak için şehir dışına çıkıyordu. Ama şimdi şehir dışından birçok hasta sağlık hizmeti almak için Konya’ya geliyor” dedi.

1 yıl içinde bu kadar başarılı olmalarında doğru teşhis doğru teknoloji, doğru yöntem ve doğru kadronun önemli rol oynadığını söyleyen Özpınar, başarmak için hızlı ve son teknolojiyle çalışılması gerektiğini bunların ise Farabi Hastanesi’nde mevcut olduğunu kaydetti.

Hastanelerinin bilim uzmanlarıyla donatılı olduğunu belirten Özpınar, hastalara hizmet veren doktorların hemen hepsinin üniversitelerde öğretim üyesi olduklarını söyledi. Özpınar, Konya Vergi Dairesi tarafından 2009 yılında en fazla istihdam sağlayan işletme ödülünün Farabi Hastanesine verildiğini söyledi.

Özpınar, “Bu yıl 310 kişi iş imkanı sağladık. Bu bizi mutlu ediyor. Biz yurt dışında tedavi olan hastalarımızın aylarca beklemesini önleyeceğiz. Artık hasta, sağlık sorunlarından Farabi Hastanesi’nde kurtulacak. Hastalarımız geldiğinde ilk önce Konya’nın önemli turistik merkezlerini gezdiriyoruz. Daha sonrada beş yıldızlı hastanemizde tedavisini yapıp güler yüzle gönderiyoruz” dedi.

Hastanelerinin Bağ-Kur, SSK, resmi kurumların yanı sıra birçok özel sigortayla anlaşmalarının olduğunu söyleyen Özpınar, hastanelerinin kapılarının herkese açık olduğunu vurguladı. Özpınar, hastaları tedavi ederken empati kurduklarını ve hastanın memnun olması için hastanelerinin bütün imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti. 

Özpınar, Türkiye’nin son 7 yılda sağlık sektöründe büyük atılımlar yaptığını ve yapılan bu atılımların sağlık hizmetlerinin kalitesini artırdığını ve vatandaşların daha rahat ortamlarda tedavi olmasına olanak sağladığını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?


BENZER HABERLER

Dikkat Yağışlı Hava Geliyor!
Türkiye, yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek...

İşsizlere İş Kurma Fırsatı!
Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile KOSGEB arasında uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı...

Mevlana Müzesi'ne Hiç Yakışmayan Hareketler – İzle!
AK Parti'li Başkan Yardımcısı, kendisine müzede fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söyleyen görevliye kafa attı...
Bin Ailenin Ekmeğiyle Oynamayın!
Mevlana Törenlerine Bülent Ersoyu Çağırmıyorlar...! Bakın Neden?
Konya'da Sütte Fiyat Tartışması!
Arslan Ailesinin Mutlu Günü!
Konya Vuslatın 738. Yıldönümüne Hazır!
Latif Selvi: Çalışma Barışını Zedeliyorlar!
Komagene Nalçacı Şubesi Açıldı!
Büyükşehir'den "kültürümüz Kimliğimizdir" Projeleri!
Vatan Borcu Namus Borcu !
Rida’dan Sünnet Şöleni !
Selçuklu Bayrama Hazır!
Kadir Gecesi’ne Özel Sema Programı!
Meclis’te Canlı Yayın Dönemi!
Soğuk Buhar Makinesi İlgi Görüyor!
Sanayi, Sağlık Ocağı İstiyor!
Gazeteci Şenol Demirbaş Vefat Etti...
Tanıtım Elçileri Beyşehirde!






KÖŞE YAZARLARI

ÜYELİK SİSTEMİ
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum | Üye Ol

GÜNDEMDE ÖNE ÇIKANLAR

HAFTALIK ÇOK OKUNANLAR

Mayıs2012 Haberleri
  Pz  Pzt  Sa  Ça  Pe  Cu  Cmt  
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Sitemizde Aktif

kişi gezmektedir.


Konya Haber 42 © 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. / KONYA
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Rss Akışı