Rauf Denktaş Uğurlanıyor!
16  Ocak  2012  Pazartesi tarihinde eklenmiştir.

1994 kez okunmuştur.
Sayfayı Yazdır
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder




Paylaş

FriendFeed'de bana abone ol

Rauf Denktaş Uğurlanıyor!

Geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden Denktaş için ilk olarak Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tören düzenlendi.

 
Törene Denktaş'ın ailesi, KKTC CumhurbaşkanıDerviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan İrsen Küçük,Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KıbrısTürk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgenaral Adem Huduti, diğer üst düzey komutanlar, bakanlar, parti başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
Denktaş'ın Türk ve KKTC bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda hastane önünde bulunan katafalka taşındı. Rauf Denktaş'ın tabutu dışarı çıkarılırken tekerlekli koltukta oturan eşi Aydın Denktaş, "beni ayağa kaldırın"  diyerek eşinin tabutunu ayakta karşıladı.
 
Din görevlisinin duasının ardından önce eşi Aydın Denktaş, daha sonra diğer aile fertleri Denktaş'ın tabutunun başına gelerek dua etti.

Denktaş'ın naaşı daha sonra askerler tarafından cenaze aracına taşındı.
 
"NUR İÇİNDE YAT"
 
Aydın Denktaş cenaze aracı önünden geçerken "Kocam, nur içinde yat" diye el salladı. Kızı Değer Denktaş ise, "Babam, babam" diye ağladı.
 
Denktaş'ın naaşı tören için kortej halinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na nakledildi. Denktaş'ın naaşının geçtiği yol boyunca, öğrenciler yola çıkarak cenaze aracını selamladı. Yol boyunca bazı elektrik direklerine Denktaş'ın posteri ile Türk ve KKTC bayraklarının asıldığı görüldü.
 
Askerler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 24 saat "saygı nöbeti" tutacak. Denktaş'ın cenazesi, bu süre zarfında ziyarete açık olacak.

Denktaş'ın naaşı, yarın saat 10.00'da top arabasına alınarak Cumhurbaşkanlığı'ndan Selimiye Camii'ne götürülecek.Cenaze namazı kılınmasının ardından naaş Cumhuriyet Parkı'na intikal ettirilecek ve 14.30'da burada tören yapılacak. Denktaş'ın naaşı saat 15.00'te ise defnedilecek.

Denktaş'ın cenazesine büyük ilgi var. Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin yanı sıra, muhalefet liderleri ve diğer bazı ülkelerden konukların katılması bekleniyor.

 Ayrıca İngiltere'den de çok sayıda Kıbrıslı Türk adaya gidiyor.

KAYNAK: POSTA

 

 

Yorum Ekle

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?


BENZER HABERLER

Hsyk'ya Atamalar!
HSYK başmüfettişliği ile müfettişliğine yapılan atamalara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Read more: http://www.hbbhaber.com/haber_detay.asp?haberID=1052#ixzz1uxZoCvbo

Kredi Kartını Kaybeden Yanıyor!
Kart sahiplerinin başına gelen birbirinden ilginç olaylar, bu kadar da olmaz dedirtiyor...

Sosyal Güvenlik Ödülleri Sahiplerini Buldu!
Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası ve Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından üç kategori de düzenlenen “Konya Sosyal Güvenlik Ödülleri 2011” gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi...
Adef: Aile Anketi’nin Sonuçlarını Açıkladı!
Polis ve Astsubaya Büyük İkramiye!
Demirkazık'ta 10 Kişi Mahsur Kaldı!
Yaz Saati Uygulamasını Bitirecek Formül!
Tsk'dan Astsubaylarla İlgili Yeni Açıklama!
"yüzde 8.9 Büyüme"de Memurun Hiç mi Hakkı Yok?
Deprem Sigortası Yoksa, Su ve Elektrik’de Yok!
Polat Alemdar Gelip Sizi Kurtarsın!
Sgk, 1940'lara Kadar Baktı !
Çocuklarıyla Polise Sığındı!
Türk Devi Dev Davayı Kazandı!
20 Bin Silahlı Aramızda!
Açlık Çekerek Öldü!
Anneler, Millet Bütünlüğünün Mimarıdır!
Askerlik Kanunundaki Önemli Değişiklikler Belli Oldu!
Araç Muayenede ’kart’lı Dönem Başlıyor!
Kazazede Ailelere İyi Haber !






KÖŞE YAZARLARI

ÜYELİK SİSTEMİ
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum | Üye Ol

GÜNDEMDE ÖNE ÇIKANLAR

HAFTALIK ÇOK OKUNANLAR

Mayıs2012 Haberleri
  Pz  Pzt  Sa  Ça  Pe  Cu  Cmt  
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Sitemizde Aktif

kişi gezmektedir.


Konya Haber 42 © 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. / KONYA
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Rss Akışı