Kara: Vergi Haftasını Buruk ve Umutsuz Kutluyoruz !
Türk Büro-Sen Konya Şube Başkanı Osm an Zeki Kara “ 21–27 Şubat tarihleri arasında her yıl vergi haftası olarak kutlanmaktadır.
Kutlama, bir mutluluğu paylaşmak, bir başarıyı tebrik etmektir. Ama biz çalışanlar açısından baktığımızda ortada kutlanacak bir durum görememekteyiz Onun için vergi haftasını buruk ve umutsuz kutluyoruz.“ dedi.
Maliye Sarayı önünde düzenlenen basın toplantısına, Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş, konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları, Türk Büro-Sen Konya Şube Başkanı Osman Zeki Kara, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Türk Büro-Sen üyesi katıldı.
Basın toplantısında açıklamada bulunan Türk Büro-Sen Konya Şube Başkanı Osman Zeki Kara, yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “ Son yıllarda artan ve çözülemeyen maliye çalışanlarının çok ciddi sorunları vardır. Bunlardan bazıları şöyle sıralayabiliriz.
Kurumda üc ret adaletsizliği ve fırsat eşitliği devam etmektedir. Aynı işi yapan insanlar arasında ücret adaletsizliği aradan geçen 4 yıllık süreye rağmen giderilememiştir. Gelir ve gider uzmanlıklarında uygulanan kriterler de birlik sağlanmamıştır.
Engelli personelin görevde yükselmeleri için sınav açılmamıştır. Şoför arkadaşlarımızın problemleri giderilememiştir. Çalıştığımız kurumlarda memurlarla amirler arasındaki güven ortamı maalesef zarar görmüştür. 1000 yakın personelin çalıştığı kurumda, ihtiyaca cevap verecek park alanı yoktur.
Buna benzer onlarca problemler sayabiliriz. Ama biz maliye çalışanları olarak diyoruz ki,; bizler bilgimizle, birikimlerimizle ve her türlü donanımlarımızla, bütün olumsuz şartlara rağmen vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini vermenin çabası içerisindeyiz.Hizmetin en iyisini de vermeye devam edeceği z.” dedi.
|